Güvenlik Tedbirleri

İstanbul Valiliği tarafından Odamıza iletilen 05.05.2024 tarih ve E­85840981­-010.07­-648493 sayılı yazıda; Valiliklerine intikal eden şikayet ve ihbarlar üzerine yapılan değerlendirmeler neticesinde; Valilik Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclis kararında maddeler halinde belirtilen hususların yeniden gözden geçirildiği;

Nargile salonu ve nargile kafelerin faaliyetleri ile ilgili olarak; İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisinin kararı gereğince, ruhsatlı nargile salonlarında (nargile sunum belgesi olan işyerlerinde) nargile servisi yapılması ve orman yangınlarının önlenmesi, plaj ve sahillerde olumsuz görüntülerin oluşmasının engellenmesi amacıyla kamuya açık, piknik alanı, park ve mesire alanlarında belirtilen alanlarda nargile içilmesi, sunumu ve satışının yasaklanması kararının devam edeceği belirtilmektedir.

Bu itibarla, mevcut mevzuat, Valilik Genelgesi ve İl Umumi Hıfzıssıhha Meclisi Kararı doğrultusunda kaymakamlık koordinesinde kolluk birimlerinin sıralı/sorumlu görevlilerince titizlikle takip edilmesi ve uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi hususlarına ilişkin olarak yiyecek ve içecek hizmeti sektöründe hizmet sunan üyelerimizin konu hakkında bilgilendirilmesi talep edilmektedir.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,