İstanbul Ticaret Odası Stratejik Araştırmalar Merkezi Stajyer Araştırmacı Programı Bursu

Odamız bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Stratejik Araştırmalar Merkezi (İTOSAM), İstanbul ve Türkiye’nin ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak nitelikli araştırma ve projeler yürüterek, bu çalışmalara öncülük etmeyi amaçlamaktadır.

Bu doğrultuda planlanan "Stajyer Araştırmacı Programı" İstanbul özelinde çalışmak isteyen veya çalışan lisansüstü öğrencilerinin mevcut kaynak, çalışma ortamı ve maddi geçim ihtiyaçlarını karşılayarak lisansüstü çalışmaların niteliğini artırmayı hedeflemektedir. Program öncü ve nitelikli çalışmaların desteklenmesi; veri odaklı, güncel ve literatürde eksikliği bulunan konuların araştırılması yoluyla İstanbul'un sosyo-ekonomik durumunu ve potansiyelini daha sağlıklı ölçmeyi hedeflemektedir. Ayrıca etkin ve sürdürülebilir politikalar geliştirilmesine odaklanmaktadır.

Stajyer Araştırmacı Programı kapsamında, üniversitelerin sosyal bilimler bölümlerinde lisansüstü düzeyde eğitim gören öğrenciler değerlendirmeye alınacaktır. Özellikle, İktisat ve alt bölümleri, İstatistik, Ekonometri, Kültür Ekonomisi, Turizm Ekonomisi, Uluslararası Ticaret, İşletme, Bankacılık ve Finans, Veri Analitiği, Büyük Veri ve Kent Sosyolojisi bölümlerinde tez aşamasında olan Yüksek Lisans ve Doktora öğrencilerine öncelik tanınacaktır.

Bilgilerinize sunulur.

Saygılarımızla,