Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması

Detaylar ve başvuru kayıt formu için tıklayınız.

Tarihi 08 Mayıs 2024 / 14:00 - 17:30
Yeri İstanbul Ticaret Odası
Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması

Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması (SKDM), AB tarafından oluşturulan Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında sera gazı emisyon azaltımı hedefine ulaşılması açısından temel araçlardan biridir. AB söz konusu mekanizma ile yeşil dönüşümün meydana getireceği maliyet karşısında Avrupa'nın rekabetçiliğinin korunmasını aynı zamanda küresel düzeyde iklim değişikliği ile mücadele çabasının artırılmasını amaçlamaktadır.

Bu çerçevede, AB'de 2005 yılından beri uygulanan Emisyon Ticaret Sistemine (ETS) eşdeğer bir karbon fiyatlandırılmasının, SKDM kapsamına giren ürünlerin ithalatı aşamasında da uygulanması öngörülmektedir. SKDM'ye uyum kapsamında önem teşkil eden Ulusal ETS kurulmasına yönelik çalışmalar da yoğun bir şekilde sürmektedir. Bu kapsamda, işletmelerimizin SKDM, ETS ve karbon ayak izi konularında bilinçlenmeleri ve farkındalıklarının artırılması yeşil dönüşüm sürecini kolaylaştıracaktır.

T.C. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İklim Değişikliği Başkanlığı ve Odamız iş birliğinde 8 Mayıs 2024, Çarşamba günü 14.00 - 17.45 saatleri arasında Odamız 4. Kat Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek "Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı"nda tüm konular kapsamlı olarak ele alınacaktır.

İstanbul Ticaret Odası Meclis Salonu’nda 8 Mayıs 2024 Çarşamba günü saat 14.00’da gerçekleştirilecek olan “Yeşil Dönüşüm ve Sınırda Karbon Düzenleme Mekanizması Bilgilendirme ve İstişare Toplantısı”na katılım için başvuru formunun doldurulması gerekmekte olup, kayıt linki aşağıda sunulmaktadır.

Saygılarımızla,

Kayıt Linki: https://forms.gle/BecFW5MuFKY72Zb76