Ticaret Odaları 11 Mart'tan itibaren, Ticaret Ziraat ve Sanayi Odaları haline dönüştürüldü. Böylece Dersaadet Ticaret Odası, 1910'a kadar faaliyetlerini "Dersaadet Ticaret, Ziraat ve Sanayi Odası" adı altında sürdürdü.
Oda, Milletlerarası Ticaret Odası'na (MTO) üye oldu.
İstanbul Ticaret ve Sanayi Odası Mecmuası Türkçe- Fransızca basılmaya başladı.
(1954 yılından itibaren bazı makaleler Türkçe-İngilizce yayınlanmaya başlandı.)
İl Özel İdaresi, Milli Eğitim ve İŞKUR ile birlikte yürütülen "Özel İdare Mesleki Eğitim Kursları (ÖZİMEK) Projesi" ile 37 bin 751 kişiye eğitim verildi.
İTO, Dünya Odalar Federasyonu'nun Katar'da gerçekleştirdiği VIII. Dünya Odalar Yarışması'nda "İstanbul Moda Atölyesi" ile finale kaldı.
KOBİ'lere yönelik hizmet vermeyi amaçlayan "İTO Akademi Yetkimlik Temelli İnsan Kaynakları Geliştirme Projesi" kapsamında İTO Akademi web portalı kuruldu.
Ekonomimizi geleceğe taşımak ve ticaret hayatımıza katkı sağlayan başarıları destelemek amacıyla projelendirilen “İstanbul Ticaret Odası Ödülleri’’nin ilki gerçekleştirildi.
İTO Mobil Hizmet Otobüsü daha iyi ve yerinde hizmet sunabilmek amacıyla faaliyete geçti.
İTO Fransa’nın Cannes şehrinde düzenlenen dünyanın en büyük gayrimenkul fuarı MIPIM’e 96 metrekarelik yaşayan dev İstanbul maketi ile katıldı.
Tahkim kurallarının uygulandığı ve bağımsız bir tahkim kurumu olan İstanbul Ticaret Odası Tahkim Merkezi (İTOTAM) faaliyete geçti.
Üyelerin İTO hizmetlerine daha hızlı ulaşabilmesi için İTO Mobil aplikasyon uygulaması devreye alındı.
İTO Giyimkent hizmet birimi tamamen yenilendi.
20 yıllık sorun hukuk yoluyla çözülerek kiracının, İDTM’nin salonları ve ofis olarak kullandığı mekânlardan tahliyesi gerçekleşti. Fuar alanlarında yenileme projeleri yapılarak Türkiye’nin en modern fuar merkezi faaliyete geçti.
Eminönü Merkez Binası’nın yanında bulunan otoparkın mülkiyetinin tamamı İTO tarafından satın alındı. İTO’nun hizmet ağını güçlendirecek, tarihi dokuya da yakışır bir projeyi hayata geçirmek için mimarî çalışmalar başlatıldı.