İstanbul Ticaret Odası Yan Sanayi Borsası

Odamız Yan Sanayi Borsası, 1990 yılından bu yana, yan sanayici üyelerinin, ana sanayicilerle çeşitli alanlardaki ilişkilerini sağlamaya ve geliştirmeye yönelik faaliyetlerini ulusal ve uluslararası düzeyde sürdürmektedir.

Tarihi 01 Ocak 2022 / 31 Aralık 2022
Yeri İstanbul Ticaret Odası
İstanbul Ticaret Odası Yan Sanayi Borsası

DOĞRU TEKNİK TALEP EŞLEŞTİRME, DOĞRU SATIN ALMA YENİ TALEP KAYNAKLARINA ERİŞİM İMKÂNI

Parça, komponent, montaj ve diğer endüstriyel hizmetlere ihtiyaç duyan yurt içi ve yurt dışındaki ana sanayici satın almacılar YSB ile irtibata geçer ve teknik taleplerini Borsamıza iletir.

Söz konusu talepler uzman ekibimiz tarafından incelenerek, veri tabanımızda kayıtlı uygun tedarikçilerle eşleştirilir.

Gerçekleştirilen eşleştirmelerin doğruluk oranı %80’dir.

TOBB Bünyesinde Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi (CERN) Sanayi İrtibat Ofisi kurulmuş olup,  konuyla ilgili olarak, Odamız Yan Sanayi Borsası Birimi yetkilendirilmiştir. Bu çerçevede, CERN tarafından iletilen talepler ilgili firmalara yönlendirilmektedir.

TEDARİKÇİ GÜNLERİ VE İKİLİ GÖRÜŞME ETKİNLİKLERİ

Yan Sanayi Borsası'nın çalışmaları arasında önemli bir yer tutan ve ücretsiz olarak gerçekleştirilen ikili görüşme organizasyonları ile, ana sanayicilerimizin spesifik ihtiyaçları için uygun tedarikçilerin bulunması amaçlanmaktadır.

Organizasyon; ana sanayici firmanın talebi doğrultusunda, Odamızda fiziki olarak (yüz yüze) veya çevrim içi platformda (zoom uygulaması) gerçekleştirilmektedir.

Bu çerçevede, ana sanayici ve satın almacının çeşitli talepleri, Yan Sanayi Borsası uzmanları tarafından değerlendirilmekte ve mevcut yan sanayici havuzundan beklentilerinize uygun firmalar temin edilmektedir.

Yan Sanayi Borsası Birimi olarak 2013 yılından beri 160'ın üzerinde ana sanayici ile 7000'i aşkın yan sanayicimizi bir araya getirmiş bulunmaktayız. Bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz Tedarikçi Günleri organizasyonuna katılan ana sanayici firmalarımızın bir kısmı aşağıda yer almaktadır;

YAN SANAYİ BORSASI’NIN AVANTAJLARI

• Yeni pazarlara ve yurtdışı taleplere erişim imkânı

• Bilinçli, profesyonel talep eşleştirme hizmeti

• Önde gelen uluslararası yan sanayi fuarlarında eşleştirme

• Yurtdışı pazarlara dinamik inceleme gezileri

• Periyodik bültenler (Türkçe ve İngilizce)

• Konferans, panel, seminerler

• Sanayicilerimizin sorun ve önerilerine dönük girişimler

• İşbirliği Günleri organizasyonları ve ikili görüşmeler

• Tedarikçi Günleri etkinlikleri

(Bosch, Hitachi Europe, MTU, John Deer, Peugeot, Delphi, Schneider, Continental, Schaeffler, vb.)

Yan Sanayi Borsası üyeliği ücretsiz olup, aşağıda yer alan linkten üye kayıt formuna ulaşabilirsiniz.

Üye Kayıt Formu için Tıklayınız

Serap Alp