*** ÖNEMLİ DUYURU ***
Sanayi Kapasite Raporları ve Yerli Malı Belgeleri başvurularını üyeden başlatarak TOBB ‘a kadar ulaşmasını sağlayacak Sanayi Bilgi Sistemi (SBS)‘nin son haliyle bir geçiş süreci planlanmış olup, bu plan çerçevesinde “21 Ekim Pazartesi (dahil) – 29 Ekim Salı (dahil) tarihleri arasında herhangi bir Sanayi Kapasite Raporu ve Yerli Malı Belgesi başvurusu fiziki veya elektronik ortamda Odamızca alınmayacak ve 30 Ekim itibariyle bütün başvurular SBS (sanayi.org.tr) üzerinden online(çevrimiçi) olarak gerçekleştirilecektir.”
Geçiş sürecinde meydana gelen sorunların hızlı bir şekilde çözümlenebilmesi için TOBB bünyesinde bir çağrı merkezi kurulacak olup 30.Ekim.2024 Çarşamba tarihi itibariyle 0 312 218 29 80 numarası üzerinden hizmet verecektir.
Kapasite Raporunun Tanım ve Kapsamı
Kapasite Raporu; bir firmanın, mevcut makine parkı ve işgücüyle, bir yıl zarfında kaç birimlik üretim yapılabileceğinin belli kriterlerden hareket ederek bilimsel bir şekilde belirlenmesi sonucu düzenlenen belgedir. Kapasite raporunun geçerlilik süresi 2 yıldır.
Kapasite Raporu Tanziminde Amaç Nedir?
Kapasite raporları ülkenin sınai üretim potansiyelini tespit etmek, ekonomik ve stratejik plan ve programları için veri tabanı oluşturmak amacıyla düzenlenmektedir. Anılan belge, teşvik, kota, tahsis, ihale, ithalat ve ihracatla ilgili işlemler ile, çeşitli kamu kuruluşları ve Bakanlıkların kayıtlarına girmek için kullanılmaktadır. (sanayi sicili, gıda sicili gibi).
Kapasite Raporu Tanzimi Zorunlu Kılan Mevzuatlar Hangileridir?
Kapasite Raporu Hangi Alanlarda Kullanılır?
Kamunun muhtelif amaçlı incelemelerinde gerekli olmakta ve ayrıca ülkenin sanayi envanterinin çıkartılması çalışmaları ile seferberlik plan ve programlarına ışık tutmaktadır.
Kapasite Raporu İçin Kimler Başvurabilir?
Kapasite Raporu İçin Nasıl Başvurulur?
>sanayi.org.tr Internet adresinden online olarak sistem üzerinden başvurulur.
> Online sistemde başvuru yapılabilmesi için yetkilendirme dilekçesine ek dökümanlar kısmından ulaşabilirsiniz.Yetkilendirme yapılan kişi kendi T.C.No ve e-devlet şifresi ile sisteme başvuru yapmak üzere giriş yapabilmektedir. Firma yetkilisi dışındaki kişiler için (smmm,danışman vb.) yetkilendirme dilekçesi beyan edilmesi gerekmektedir.
> Kapasite raporu talebinde bulunan firmaların SGK’lı işçi sayısı 1-9 arasında olmalıdır. 10 ve üzeri personel çalıştıran firmalara Odamızca kapasite raporu tanzim edilememektedir.
*Başvuru ücreti Kapasite Raporu (Oda ücreti) : 5,330.00 TL dir. (Yalnızca sanal pos üzerinden Banka/Kredi kartı ile online olarak ödenecektir. Nakit olarak vezneden ödeme ve Havale-EFT ile işlem yapılamamaktadır.)
Not: Kapasite raporu düzenlenemeyen (sınai üretim faaliyetinde bulunmayan) firmalar, dökümanlar kısmanda bulunan dilekçe ile Kapasite Biriminden Ekspertiz İnceleme talebinde bulunabilirler.
Kapasite Raporu Tanzim İşlemleri Nasıl Yürütülür?
Kapasite Raporunun Yenilenmesini Gerektiren Nedenler Hangileridir?
Kapasite Raporunun İptalini Gerektiren Nedenler Hangileridir?
KAPASİTE RAPORU SURETİ (e-imzalı)başvuru koşulu hk ;
ÖNEMLİ UYARI: BU KISIMDAN SADECE SURET BAŞVURULARI 30.EKİM 2024 TARİHİNDEN ÖNCEKİ AKTİF BELGELER İÇİN YAPILMAKTADIR!
GARANTİ BANKASI - İSTANBUL TİCARİ ŞUBESİ Not: Yalnızca Kapasite Raporu suret(fotokopi) ödemesi (60TL) için kullanılan bu hesaba kesinlikle Kapasite Raporu başvuru ücreti ödemesi yapmayınız.)
Şube Kodu : 1675
Hesap No : 1299795
IBAN NO : TR87 0006 2001 6750 0001 2997 95
Alıcı Adı : İstanbul Ticaret Odası